Bērni radījuši digitālu gidu Bauskas muzejam

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā notika Samsung jauno tehnoloģiju radošā darbnīca Iemācies un radi, kuras ietvaros bērni no Īslīces SOS bērnu ciemata un Bauskas Ģimeņu stiprināšanas projekta veidoja unikālu digitālo ceļvedi par muzeja ekspozīciju. Valmieras SOS bērnu ciemata un Ģimeņu stiprināšanas projekta ietvaros digitālais ceļvedis tiek radīts arī zinātnes centram Z(in)oo Cēsīs.

Pasākuma laikā bērni iejutās video operatoru, fotogrāfu un grafisko mākslinieku lomās, veidojot stāstu par muzejā redzēto: „Bērnu veidotais digitālais ceļvedis sniegs ieskatu muzeja ekspozīcijās un atklās, kā tās redz paši bērni. Turklāt, iemūžinot redzēto ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību, bērni muzeja eksponātiem piešķīra jaunu, mūsdienīgu noskaņu,” par veikumu ir gandarīta Bauskas novadpētniecības un mākslas muzeja vadītāja Baiba Šulce.

Kā stāsta Īslīces SOS ciemata pārstāvis Aivars Melderis, nākotne bez tehnoloģijām nav iedomājama, tāpēc iespēja tās izmēģināt un apgūt jaunas prasmes bērniem un jauniešiem ir liels ieguvums. „Ar nepacietību gaidu radošās darbnīcas gala rezultātu! Bauskas muzeja video gidam noteikti jābūt neparastam un iedvesmojošam, jo bērni ar lielu azartu un atbildību pildīja uzdevumus, radot simtiem fotogrāfiju, nofilmējot vairāku stundu garu video materiālu, kā arī uz planšetdatoriem uzzīmējot desmitiem zīmējumu.”

Kopumā notikušas jau divas Samsung jauno tehnoloģiju radošās darbnīcas Iemācies un radi – bērnu zinātnes centrā Z(in)oo Cēsīs, kā arī Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā. Apkopojot bērnu veikumu abās darbnīcās, tiks izveidoti muzeja un zinātnes centra digitālie video gidi, kurus prezentēs nākamā gada sākumā. Radošajās meistardarbnīcās kopumā piedalījās 50 bērni no Īslīces un Valmieras SOS bērnu ciematiem, kā arī no Cēsu un Bauskas Ģimeņu stiprināšanas projekta.

Darbnīcas tiek īstenotas Samsung starptautiskās bērnu un jauniešu atbalsta programmas Hope for Youth ietvaros, kas nodrošina iespēju SOS audžuģimeņu bērniem visā Eiropā apgūt un attīstīt mūsdienu tehnoloģiju lietotprasmes, tādejādi veicinot plašākas iespējas izglītībai, turpmākai izaugsmei un radošām izpausmēm.

Kategorija: TECH
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply