Rīgas pilsētas lombards rīkos vēl nebijušu izsoli

1418721412.decembrī vēsturiskajā ”Rīgas pilsētas lombardā” notiks līdz šim nebijusi mākslas darbu un vērtslietu izsole.

Kā portālu 15min.lv informēja Edgars Caune, tajā tiks Izsolīti 150 priekšmeti – mākslas kolekcionāru pieprasītas gleznas, ekskluzīvi un antīki juvelierizstrādājumi, dārgakmeņi, 19.gs. beigu sudraba krūkas, trauki un monētas, kā arī citi vērtīgi priekšmeti. Visiem izsolē piedāvātajiem mākslas priekšmetiem un vērtslietām veikta atbilstoša ekspertīze. Ikviens interesents laipni aicināts apmeklēt izsoles izstādi sākot no 23.novembra ”Rīgas pilsētas lombarda” telpās, Kalēju ielā 18/20.

Iegādei pieejamo mākslas darbu vidū pārstāvēti zināmi un izsolēs pieprasīti mākslinieki – Vita Merca, Konrāds Ubāns, Voldemārs Irbe jeb Irbīte, Ilze Avotiņa, Pēteris Postažs, Bruno Celmiņš kā arī daudzi citi. Tāpat tiks izsolītas gan vēsturiskas, gan mūsdienīgas vērtslietas – gan zelts ar pusdārgakmeņiem un dārgakmeņiem, gan zīmolu juvelierizstrādājumi ar īpaši vērtīgiem dārgakmeņiem.

Daļai izsolē piedāvātajām gleznām veikta ekspertīze, sadarbojoties ar Latvijas mākslas ekspertiem, kā arī Krievijas Tretjakova galeriju. Savukārt juvelierizstrādājumi ir sertificēti un pārbaudīti gan sadarbībā ar dārgakmeņu speciālistiem un juvelieriem, gan Latvijas Proves Biroju. Ar izsoles darbiem iespējams iepazīties digitālajā katalogā, kā arī ”Rīgas Pilsētas lombarda” telpās.

””Rīgas pilsētas lombards” ir senākais lombards pilsētā – tas darbojas jau vairāk nekā 200 gadus, un arī mūsdienās glabā vēsturiskas un vērtīgas lietas. Kopš uzņēmuma iegādes šī gada februārī, esam veikuši tā īpašumā esošo mākslas priekšmetu novērtēšanu un līdz šim, sadarbojoties ar mākslas galerijām ”Antonia” un ”ArtEmbassy”, daļu darbu esam realizējuši. Šī pieredze mūs mudinājusi rīkot savu izsoli, piedāvājot ikvienam interesentam iegādāties vērtīgas lietas dažādās cenu kategorijās,” norāda SIA ExpressCredit valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

”Rīgas pilsētas lombards” savu darbību uzsācis 1802.gadā, bet oficiāli reģistrēts 1895.gadā. Lombardā darbojas veikals, kurā iespējams iegādāties mākslas priekšmetus, juvelierizstrādājumus, zelta un sudraba izstrādājumus, dārgakmeņus, monētas, kā arī sadzīves priekšmetus. SIA ”ExpressCredit” iegādājās ”Rīgas Pilsētas lombardu” šī gada februārī, tādējādi nodrošinot uzņēmumu attīstību un nostiprinot tirgus līdera pozīcijas.

Kategorija: Tirdzniecība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply