Pakalpojums MoneySend Rietumu bankas klientiem – pirmo reizi ES

8417Rietumu Banka ir kļuvusi par pirmo banku Eiropas Savienībā, kas piedāvā saviem klientiem ērtu norēķinu pakalpojumu sistēmā MasterCard – MoneySend starptautisko maksājumu veikšanai.

Šis risinājums tika ieviests izmantojot jaunā Latvijas datu apstrādes centra DECTA bāzi.

Pakalpojums MoneySend sniedz Rietumu Bankas klientiem iespēju pārskaitīt naudu tieši uz maksājumu kartēm MasterCard, ko izsniegusi jebkura banka pasaulē. Turklāt, atšķirībā no standarta naudas pārskaitījumiem, nav vajadzīgs nedz saņēmēja konta numurs, nedz cita papildu informācija. Pietiek tikai ar saņēmēja kartes numuru un uz tās norādīto vārdu un uzvārdu.

MasterCard biznesa attīstības virziena vadītājs Ziemeļu un Baltijas reģiona valstīs Matss Taraldsons atzīst: “Mēs patiesi priecājamies par to, ka Rietumu Banka ir kļuvusi par pirmo banku ES valstīs, kas piedāvā saviem klientiem sistēmas MasterCard pakalpojumu MoneySend™. Tas ir vienkāršs, ātrs un uzticams norēķinu veids gan naudas nosūtītājam, gan arī tās saņēmējam. Nav nepieciešams nedz norādīt bankas konta datus, nedz veikt norēķinus skaidrā naudā. Papildu komfortu nodrošina tūlītējs tiešsaistes paziņojums par veikto darījumu”.

Nesen Rietumu Banka ieviesa arī pakalpojumu tiešo pārskaitījumu veikšanai uz VISA kartēm – Original Credit Transaction (OCT). Līdz ar to bankas klienti tagad var pārskaitīt naudu uz abu galveno maksājumu sistēmu maksājumu kartēm.

“Mūsdienu tehnoloģijas ļauj maksimāli optimizēt finanšu pakalpojumus, padarot norēķinu veikšanu ātrāku un ērtāku. Mēs no savas puses cenšamies izmantot visas jaunākās iespējas un ieviest progresīvākos pakalpojumus mūsu klientu ērtībām,” saka Rietumu Bankas Maksājumu karšu pārvaldes vadītājs Marks Andrējevs. “Tiešie pārskaitījumi uz kartēm ir ērts un izdevīgs norēķinu veikšanas veids, it īpaši izpildot ikdienišķus neliela apmēra maksājumus. Šis pakalpojums ir ieguvis pelnītu popularitāti daudzās pasaules valstīs, un esmu pārliecināts, ka tam ir nākotne Eiropā”.

Veicot pārskaitījumus uz MasterCard un VISA kartēm, nosūtītā nauda tiek automātiski konvertēta saņēmēja kartes valūtā.

Jaunais pakalpojums ir pieejams visiem Rietumu Bankas klientiem – gan fiziskām, gan arī juridiskām personām. Maksājumus var veikt, izmantojot internetbanku iRietumu.

DECTA ir modernais procesinga centrs, kas uzsācis darbu Rīgā 2015. gadā. Tā veidošanā izmantoti pasaules līmeņa IT uzņēmuma Tieto izstrādātie tehnoloģiskie risinājumi. DECTA piedāvā starptautisko maksājumu sistēmu karšu tiešsaistes maksājumu procesinga servisu un maksājumu karšu emisijas risinājumus Baltijā, Eiropā, NVS un citos pasaules reģionos.

Kategorija: Finanses
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply