Baltkrievijā notiks Latvijas dienas “Taste Latvia”

lvbyNo 20.oktobra līdz 20.novembrim ar Latvijā ražotām precēm, pavāru meistarklasēm, dažādiem pasākumiem un Latvijas dizaina produkcijas prezentācijām varēs iepazīties Baltkrievijas iedzīvotāji. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mārketinga pasākuma ietvaros notiks Latvijas dienas “Taste Latvia”.

Pasākuma mērķis ir veicināt Latvijas tēla atpazīstamību, lai sekmētu Baltkrievijas tirgū jau esošo Latvijas uzņēmumu produkcijas noietu un paplašinātu divpusējo sadarbību.

Latviju šajās dienās pārstāvēs vairāk kā 20 dažādu nozaru uzņēmumi – pārtika, kosmētika, tekstils, rotaslietas, mājas lietas. Ar savu produkciju plaši tiks pārstāvēti Latvijas dizaineri.

Latvijas dienas atklās ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, ar kuru kopā uz Minsku (Baltkrieviju) dosies arī uzņēmēju delegācija. Biznesa delegācijas sastāvā ir 18 Latvijas vadošo uzņēmu pārstāvji no IT, telekomunikāciju, finanšu, metālapstrādes un mašīnbūves, pārtikas, dizaina, vides pakalpojumu un celtniecības nozarēm.

Latvijas biznesa delegācijai Minskā paredzēts biznesa seminārs, diskusijas un individuālās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem, Latvijas dienu Baltkrievijā “Taste Latvia” atklāšana, kā arī Baltkrievijas Augsto tehnoloģiju parka apmeklējums.

Latvijas dienas Baltkrievijā “Taste Latvia” no 20. oktobra līdz 20.novembrim:

Visu mēnesi Latvijas dienu “Taste Latvia” ietvaros Minskā notiks virkne pasākumu, kuru mērķis ir piesaistīt Baltkrievijas patērētāju uzmanību.

Tirdzniecības tīklā “Rubļevskij”, kuram kopā ir 12 veikali, tiks izvietoti un ar akcijas “Taste Latvija” zīmi marķēti 50 Latvijas pārtikas produkti, piemēram, “Laima” saldumi, “Cido” sulas, “Latfood”čipsi, “Kolumbijas” zivju konservi, u.c. Vairāk kā 20 aptiekās Minskā būs pieejami Latvijas uzņēmuma “Briz” produkti.

Latvijas modes zīmola “Coo Culte” veikalā Minskā , kurš ir izvietots tirdzniecības centrā ” Źīšīķą Ēąģīź” būs pieejami arī Latvijas dizaineru “Munio Candela”, “An &Angele”, “Yoyio rotas” , “Love Rain” radītie produkti. 22.oktobrī “Coo Culte” piedalīsies Baltkrievijas Modes nedēļā ar savu kolekciju, savukārt 23.oktobrī notiks Latvijas dizaina produktu prezentācija un tikšanās ar preses pārstāvjiem.

Ar Latvijas virtuvi iepazīstinās Latvijas garšu eksperti. 21.oktobrī kulinārijas skolā “Oede”, Minskā notiks Latvijas pavāru Ērika Dreibanta un Jura Dukaļska (“Trīs pavāri”) meistarklase uz kuru tiks aicināti nozares pārstāvji, mediju pārstāvji un blogeri.

Latvijas uzņēmēju vizītes programma Baltkrievijā no 20. līdz 21.oktobrim:

Otrdien, 20.oktobrī Minskā Latvijas uzņēmēju delegācijai notiks biznesa seminārs, kuru atklās Latvijas vēstnieks Baltkrievijā V.E. Mārtiņš Virsis, LR Ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola un Baltkrievijas Republikas Ekonomikas ministrs Vladimirs Zinovskis.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols prezentēs Latviju kā potenciālo sadarbības partneri. Pasākuma laikā notiks tikšanās ar Baltkrievijas Nacionālās Investīciju un privatizācijas aģentūras un Baltkrievijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras vadību. Seminārā tiks prezentēti abu valstu finanšu un banku sektori, kā arī pārrunāti juridiskie jautājumi biznesa uzsākšanai vai attīstīšanai abās valstīs. Ar savu pieredzi Baltkrievijas tirgus apgūšanā dalīsies uzņēmumi “DPA”, “SAF tehnika” un “Jupiters”.

Dienas noslēgumā Latvijas vēstniecībā Baltkrievijā tiks rīkota pieņemšana par godu Latvijas dienu Baltkrievijā “Taste Latvia” atklāšanai.

Trešdien, 21.oktobrī uzņēmēji apmeklēs Baltkrievijas Augsto tehnoloģiju parku, kā arī notiks individuālās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Darba programmu Latvijas uzņēmējiem organizē LIAA sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Baltkrievijas Republikā un LIAA partnerinstitūcijām Baltkrievijā.

Uzņēmēju dalība valsts vizītē tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta “Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

Kategorija: Sabiedrība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply