“Norvik bankas” peļņa šī gada pirmajā ceturksnī ir 500 tūkstoši eiro

norvik banka2014.gadu Norvik Banka iesākusi, uzrādot stabilus darbības rādītājus – 2014.gada 1.ceturksnī Bankas peļņa bija 0.5 miljoni eiro (0.3 miljoni lati). Tāpat kopš gada sākuma par 31.8 miljoniem eiro (22.3 miljoniem latu) pieaudzis arī noguldījumu apjoms, sasniedzot 745.7 miljonus eiro (524 miljonus latu). Savukārt, subordinēto depozītu apjoms tekošā gada pirmajos trijos mēnešos ir pieaudzis par 6.4 miljoniem eiro (4.5 miljoniem latu), un sasniedz 28.3 miljonus eiro (19.9 miljonus latu).

Publicēts arī Norvik Bankas pārskats par gadu, kas noslēdzās 2013.gada 31.decembrī. Bankai aizvadītais gads bijis nozīmīgs ne tikai ar būtiskām izmaiņām īpašnieku sastāvā, bet arī ar biznesa stabilo un plānveida attīstību. Bankas aktīvu apjoms palielinājies par 5.6%. Savukārt, likvīdo aktīvu apjoms ir pieaudzis par 54.6%, Bankas likviditātes radītājam sasniedzot 55.38% salīdzinājumā ar pagājušā gada radītāju 39.79%.

Norvik Banka turpina ieņemt 9.vietu Latvijas banku vidū pēc to aktīvu un noguldījumu apjoma. Balstoties uz pētījumu centra SKDS veikto aptauju šī gada janvāra sākumā, Bankas zīmolu atpazīst 75,1% Latvijas iedzīvotāju. Tas ir loģisks rezultāts, ņemot vērā faktu, ka Latvijas banku vidū Norvik Bankas klientiem tiek piedāvāts plašākais klientu apkalpošanas tīkls, kas sastāv no 80 klientu apkalpošanas centriem, no kuriem 7 ir filiāles.

2014. gadā, sekojot līdzi saviem plāniem un akcionāru mērķiem, Banka turpinās universālās bankas biznesu un kļūs arvien tuvāka un draudzīgāka saviem klientiem un partneriem. Arī šogad Banka turpina realizēt vairākus ekonomiski un sociāli nozīmīgus projektus Latvijā un Armenijā, kā arī plāno vērst savu uzmanību biznesa attīstībai Lielbritānijā un Krievijā.

Kategorija: Finanses
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply