Raivis Dzintars: “Maxima” vadībai jāatvainojas; valstij jāstiprina VVC

ff66716ce57299a091b6c7e9973082d7Lielveikalu ķēdes “Maxima Latvija” vadībai ir nekavējoties jāatvainojas Latvijas sabiedrībai par apkaunojošo starpgadījumu Āgenskalna veikalā, kad kasiere atteikusies apkalpot pircēju valsts valodā. Savukārt valstij būtu jāparedz kārtība, ka Valsts valodas centra inspektoru palīgu pienākumus var pildīt arī brīvprātīgie.

Kā vēsta portāls “Kas jauns”, pirmdienas pievakarē Āgenskalna veikalā Maxima kasiere atteikusies apkalpot kādu sirmgalvi valsts valodā, sakot, ka “šī nav Latvija”. Par šādu situāciju atbildība jāuzņemas veikalu ķēdes “Maxima Latvija” vadībai un nekavējoties jāatvainojas gan cietušajam pircējam, gan Latvijas sabiedrībai kopumā.

Vairumam Latvijas iedzīvotāju latviešu valoda nav tikai saziņas līdzeklis, bet ir viens no nozīmīgākajiem nacionālās un valstiskās pašapziņas simboliem, kura aptraipīšana nav pieļaujama.

Jāatgādina, ka Nacionālā apvienība vairākkārt sniegusi priekšlikumus valsts budžetā un aicinājusi valdošo partiju un Finanšu ministriju rast iespējas dāsnāk atbalstīt Valsts valodas centru. Parasti šie ierosinājumi atbalstīti daļēji vai nav atbalstīti.

Jāpieņem jauna kārtība, kas paredzētu iespējas veidot brīvprātīgo valsts valodas inspektoru palīgu statusu, lai iespējami lielāks iedzīvotāju skaits dažādās Latvijas vietās varētu efektīvi uzraudzīt, kā tiek ievērotas Valsts valodas likuma normas. Nacionālā apvienība nākamās nedēļas laikā nāks klajā ar piedāvājumu, kā šāda kārtība būtu ieviešama.

Raivis Dzintars, nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs

Kategorija: Viedokļi
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply