Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union ražotie produkti ieguvuši pilnu medaļu komplektu Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības organizētajā izcilas kvalitātes piena produktu konkursā, kas norisinājās starptautiskās izstādes „Riga Food 2013” ietvaros. Zelta medaļu Food Union produkti saņēma svaigo sieru kategorijā, sudraba medaļu – dzeramā jogurta kategorijā, bet bronzas – vājpiena biezpiena kategorijā.
Zelta medaļu svaigo sieru (uz biezpiena bāzes) kategorijā saņēma AS Rīgas piena kombināta ražotais svaigais siers „Limbažu piens” – klasiskais un ar vītinātiem tomātiem un garšaugiem (meistare – Jeļena Kantāne). Sudraba medaļa dzeramā jogurta kategorijā tika piešķirta AS Valmieras piens ražotajam dzeramajam jogurtam ar persiku piedevu (meistare – Emīlija Lapa). Bet bronzas medaļu vājpiena biezpiena kategorijā saņēma AS Valmieras piens ražotais vājpiena biezpiens (meistare – Aina Birnbauma).
“Mēs piena produktu ražošanā balstāmies uz augstākās kvalitātes pienu un gadsimtiem ilgām piena ražošanas tradīcijām, ko palīdz uzturēt mūsu izcilie meistari. Esam gandarīti, ka to atzinīgi novērtē gan iedzīvotāji, ilgus gadus uzticoties mūsu produktiem, gan nozares speciālisti, piešķirot tiem augstākās kvalitātes zīmi,” saka Food Union ģenerāldirektors un valdes priekšsēdētājs Sergejs Beshmeļņickis.
Labākie Latvijā ražotie piena produkti tika apbalvoti ar medaļām un diplomiem, ko pasniedza zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks un starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle. Šogad konkurss norisinājās jau septiņpadsmito gadu un tā ietvaros tika noteikts labākais Latvijā ražotais siers, biezpiens, jogurts un sviests.