Vispasaules Foursquare dienā rīkos akciju #Esmu4sq

Ar līdz šim nebijušu “saskaitīšanās” akciju Latvijā iecerēts atzīmēt Foursquare dienu. No jebkuras vietas Latvijā sociālās platformas Foursquare lietotāji 16. aprīlī aicināti atzīmēties (check-in) speciālā pasākuma punktā #Esmu4sq, lai ar šādu netradicionālu metodi apzinātu aktīvo Foursquare lietotāju skaitu.

Sociālās platformas Foursquare lietotāji visā pasaulē jau ceturto gadu apvienojas kopīgās aktivitātēs, svinot Foursquare dienu. Tradīcija, kas kā spontāna dažu fanu sapulcēšanās aizsākās Floridā, ASV, nu guvusi globālu izplatību un šogad pasaulē Foursquare dienu atzīmēs jau ap 2000 dažādos pasākumos.

Ikviens Foursquare lietotājs tiek aicināts 16. aprīlī veikt check-in pasākuma punktā #Esmu4sq (ej.uz/Esmu4sq) un dalīties ar ziņu twitter, vai Facebook, rosinot draugus pievienoties šīs dienas aktivitātei. Pateicoties Latvijas Mobilā Telefona (@MansLMT) atbalstam, iekļaujot publisku ziņu “#Esmu4sq ar @MansLMT” atzīmējoties pasākuma punktā, kāds nejauši izvēlēts Foursquare dienas dalībnieks iegūs pārsteiguma balvu – lidojumu gaisa balonā. Dienas laikā sekojot pasākuma mirkļbirkai (hashtag) #Esmu4sq mikroblogu vietnē twitter gaidāmas arī pārsteiguma veltes no Foursquare.

“Foursquare kā nišas sociālajā platformā Latvijā esam bijuši aktīvi un spējuši parādīt labu organizētību, izcīnot pirmos SuperSwarm (sapulcināt vienlaikus check-in vairāk nekā 250 cilvēkus vienlaikus) un kopīgi balsojot par Foursquare Rīgas virtuālo nozīmīti. Man gribas cerēt, ka arī šogad Foursquare dienas aktivitātes Latvijā izdosies”, stāsta Mareks Matisons, Foursquare iniciatīvas vēstnieks.

Foursquare platforma kopš tās izveides, vairāku gadu gaitā transformējusies un no vienkārša rīka, kurā lietotājam bija iespējams ziņot par savu atrašanos konkrētā vietā, tā izaugusi par plašāko vietu un pūļveidoto rekomendāciju (crowdsourced) resursu pasaulē ar kopumā 30 miljoniem lietotāju. Kā viena no Foursquare dienas tēmām pasaulē tiek uzsvērta tieši izsmeļošu un jēgpilnu rekomendāciju (tips) veidošana kā 16. aprīlī, tā arī turpmāk, bagātinot Foursquare ekosistēmu ar noderīgu informāciju.

Kategorija: TECH
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply