DBS Autoskola atklāj motoapmācības sezonu

DBS_moto_02Neskatoties uz zemo gaisa temperatūru, DBS Autoskola jūt strauju pavasara tuvošanos. Tieši tādēļ tās instruktori aicina visus motobraukšanas entuziastus un topošos motociklu vadītājus laicīgi sākt gatavoties 2013. gada moto sezonai, atcerēties par drošas braukšanas apmācībām, ka arī kursiem, kas nepieciešami, lai iegūtu A kategorijas vadītāja apliecību.

DBS Autoskolas motobraukšanas eksperti visiem motobraucējiem atgādina, ka laicīgi pirms sezonas atklāšanas ir jāpadomā par savu motociklu tehnisko apkopi, motobraukšanai atbilstoša apģērba iegādi un nolietotā nomaiņu, kā arī drošas braukšanas pamatprincipu atkārtošanu.

“Jaunā motosezona ir tepat aiz stūra, tādēļ būtiski ir atcerēties ne tikai par praktiskām un stila lietām, kas saistītas ar tehniku un apģērbu, bet arī par ļoti svarīgajām drošības iemaņām – pats galvenais noteikti ir pareizi izvēlēts braukšanas ātrums, kura neievērošana var novest pie neprognozējamām sekām. Jāatceras arī par savlaicīgu bremzēšanu un prasmi, pirms bremzēšanas uzsākšanas, novērtēt ceļa segumu un tā saķeres spējas. Protams, visiem novēlu nesastapties ar bīstamām situācijām, kā arī atgādinu, ka nevajag pašiem uz koplietošanas ceļiem tādas radīt. Pagājis laiks, kad visi apbrīnoja tos, kuri pilsētas centrā brauca uz aizmugurējā riteņa vai citādi izaicināja likteni. Mūsdienās tos, kuri tā dara uz koplietošanas ceļiem neuzskata par gudriem, un šādām aktivitātēm paredzētas speciālas trases. Atkārtošana ir zināšanu māte, tādēļ aicinu katru gan jaunu, gan vecu motobraucēju atcerēties par drošu braukšanu un nepieciešamības gadījumā atsvaidzināt savas iemaņas pie speciālistiem,” jauno sezonu gaidot, atgādina DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks.

Topošajiem motobraucējiem DBS Autoskola piedāvā A kategorijas apmācību, kas ir orientēta uz braucēju sagatavošanu un braukšanas iemaņu uzlabošanu, atbilstoši DBS principiem – lai motovadītāji neiekļūtu satiksmes negadījumos, pasargātu sevi un citus no traumām, izvairītos no materiālajiem zaudējumiem un justos drošāki uz ceļa.

A kategorijas apmācības, kas DBS Autoskolā tiek piedāvātas jau trešo gadu, šogad tiks uzsāktas 22., 23. un 29. martā, un kā katru gadu tās ietver teorijas un praktiskās braukšanas apmācības. Patīkamas izmaiņas šogad skar Daugavas labā krasta iedzīvotājus – šogad teorijas apmācības notiks divās apmācību klasēs: Pārdaugavā, Kuģu ielā un “Ātruma cilts” kartinga hallē, Mežciemā. Praktiskās braukšanas apmācības notiek slēgtā laukumā un uz ielas. Nodarbību laikā kursantam tiek nodrošinātas nodarbības arī kādā no specializētām treniņu trasēm Latvijā.

Drošas Motobraukšanas kurss ir paredzēts tiem motociklistiem, kuri jau ir ieguvuši A kategorijas apliecību un vēlas atjaunot vai papildināt savas braukšanas iemaņas. Drošas Motobraukšanas nodarbības notiek Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Teorētisko apmācību laikā DBS Autoskolā kursantus nodrošina ar individuālu attieksmi, visiem nepieciešamajiem mācību materiāliem. Savukārt praktiskās braukšana nodarbību laikā kursanti tiek nodrošināti ar obligāto motobraucēja ekipējumu un aizsarglīdzekļiem.

Kategorija: Transports
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply