„Ghetto Basket” trīskārtējie čempioni dodas Biedriņa dāvātajā braucienā uz ASV

gatis_justovics_renars_zeltins_andris_justovics„Ghetto Basket” trīskārtējie čempioni – komandas „Armet” ielu basketbolisti pirmdien, 4.martā, devās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas „Warriors” spēlētāja Andra Biedriņa sadarbībā ar biedrību „Streetbasket” dāvātajā braucienā uz ASV. Ceļojuma programmā plānots gan NBA spēles apmeklējums, gan arī Ņujorkas nozīmīgāko vietu apskate.

NBA basketbolista Andra Biedriņa un ielu basketbola turnīru „Ghetto Basket” galvenā organizatora Raimonda Elbakjana veidotais sadarbības projekts sekmīgi īstenojas jau trešo gadu. 2010.gadā braucienā uz ASV devās „Ghetto Basket” 2010. gada čempionvienības Jelgavas «Armet» ielu basketbolisti, bet 2011.gadā ceļazīmi izcīnīja komanda „Mazais” – Kristaps Dārgais, Artūrs Kramiņš, Artūrs Dušelis un Jānis Lasmanis.

2012.gada sezonas čempionu titulu izcīnīja komanda „Armet” no Jelgavas ar Edgaru Krūmiņu, Gati Justoviču, Andri Justoviču un Arvi Vālodzi sastāvā. „Ghetto Basket” superfinālā, kas norisinājās 30.augustā Rīgā, Grīziņkalnā, startēja 16 labākās komandas pēc sezonas kopvērtējuma. Finālspēlē par uzvaru cīnījās jau divkārtējie čempioni no Jelgavas – „Armet”, kā arī komanda „Baltic Casting Agency”. Triumfēja jelgavnieki, un šis ir viņu jau trešais čempionu tituls pēc kārtas, iegūstot tiesības otro reizi pēc gada pārtraukuma atkal doties Andra Biedriņa dāvātajā ceļojumā uz NBA spēli Ņujorkā. Komandas “Armet” ielu basketbolistiem būs iespēja klātienē vērot Ņujorkas “Knicks” un Oklahomas “Thunder” spēli, kā arī aplūkot Ņujorkas nozīmīgākās apskates vietas.

Galvenais “Ghetto Basket” ielu basketbola turnīru organizators Raimonds Elbakjans saka lielu paldies Andrim Biedriņam par dāvāto balvu un iespēju sportistiem doties uz Ameriku: “Tā ir lieliska motivācija jauniešiem startēt un piedalīties sacensībās, kā arī cīnīties par labāko rezultātu.”

Pirmdien uz ASV izlidoja tikai divi no „Armet” komandas basketbolistiem – Gatis Justovičs un Andris Justovičs, jo Arvis Vālodze un Edgars Krūmiņš objektīvu iemeslu dēļ bija spiesti palikt mājās.

„Ghetto Games” ir šobrīd populārākā jauniešu ielu kultūras un sporta pasākumu sērija visā Latvijā, kas sevī apvieno vairāk kā 50 000 ielu basketbolistu, futbolistu, dejotāju, florbolistu, vingrotāju, skeitparku sporta veidu sportistu un vienkārši ielu kultūras cienītāju. „Ghetto Games” sezonas kulminācija ir „Ghetto Games festivāls Ventspilī”, kas 2012. gadā bija Baltijā lielākais ielu kultūras un sporta notikums, 10 sporta veidos vienojot 1300 dalībniekus no 15 valstīm. „Ghetto Games” jaunā sezona startēs jau 13. maijā ar atklāšanas turnīriem vairākos sporta veidos Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, savukārt „Ghetto Games festivāls Ventspilī” notiks no 8.-11.augustam.

Kategorija: Sports
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply