Exigen Services Latvia dāvina LU studentiem elektronisko dokumentu vadības programmatūru

Lîguma parakstîðana ar Exigen Services Latvia.Ceturtdien, 21. februārī, Latvijas Universitātes (LU) Fonds un uzņēmums Exigen Services Latvia parakstīja līgumu par elektronisko dokumentu vadības sistēmas ELDIS programmatūras dāvinājumu Latvijas Universitātes studentiem, kuri turpmāk darbu ar elektroniskajiem dokumentiem varēs apgūt ne tikai teorētiskā, bet arī praktiskā veidā.

Exigen Services Latvia izstrādātā elektronisko dokumentu vadības sistēma ELDIS nodrošina uzņēmuma vai organizācijas dokumentu pārvaldības procesu visplašākā nozīmē (gatavošanu, saņemšanu, parakstīšanu, vīzēšanu, nosūtīšanu, izpildes kontroli, dokumentu kustības analīzi utt.). ELDIS paredzēta uzņēmumiem ar lielu dokumentu plūsmu un piedāvā dažādas iespējas darba organizācijai ar elektroniskajiem dokumentiem – gan dokumentu darba plūsmas organizēšanai elektroniskā veidā starp uzņēmuma darbiniekiem, gan saziņai ar citiem uzņēmumiem.

„Latvijas izglītības sistēmas kvalitāti, manuprāt, apliecina ne tik daudz formāli kritēriji, cik reāla sasaiste ar darba tirgu. Izglītība vērtējama kā kvalitatīva tad, ja students ir sagatavots praktiskam darbam, un ar šo dāvinājumu mēs turpinām izglītības un biznesa jomu sadarbību konkurētspējīgu speciālistu sagatavošanā. Arī trešā daļa mūsu uzņēmuma darbinieku ir absolvējuši LU, tāpēc šis ir ieguldījums arī mūsu nākamajos kolēģos,” stāsta Ivars Puksts, Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs.

„ELDIS ir jaunākā dokumentu un satura pārvaldības risinājuma versija, ko izstrādājis mūsu uzņēmums. Sistēma pilnībā atbilst striktajām MoReq2 (Model Requirements for the Management of Electronic Records) prasībām. Iepriekšējās versijas lietotāju skaits ir virs 7000 gala lietotājiem valsts pārvaldes institūcijās un privātajā sektorā. Šīs sistēmas veidošanā esam apkopojuši visu līdzšinējo pieredzi dokumentu vadības jomā, un sadarbība ar LU ļaus dalīties mūsu pieredzē ar pasniedzējiem un studentiem,” norāda Ivonna Bibika, Exigen Services Latvia biznesa attīstības direktore.

„Esmu pateicīga Exigen Services Latvia par šo ziedojumu, kas padarīs studiju procesu kvalitatīvāku. Šī sadarbība noteikti palīdzēs radīt darba tirgus vajadzībām atbilstošus speciālistus. Dāsnais ziedojums raksturo Exigen Services Latvia kā tālredzīgu un sociāli atbildīgu uzņēmumu,” uzskata Laila Kundziņa-Zvejniece, LU Fonda izpilddirektore.

Latvijas Universitātes pasniedzēji ir izgājuši divu dienu kursus, lai apgūtu ELDIS un turpmāk apmācītu ar to darboties arī studentus. Līdz šim studenti elektronisko dokumentu vadību apguva teorētiski, studējot atbilstošu literatūru, taču tagad studentiem būs iespēja apgūt un izmēģināt darbošanos ar reālu sistēmu.

Sistēmu jau šī gada aprīlī un maijā izmantos LU Sociālo zinātņu fakultātes Dokumentu un arhīvu pārvaldības profesionālās maģistra studiju programmas studiju kursa “Elektroniskās dokumentu vadības sistēmas” praktiskajās nodarbībās, un turpmāk programmu izmantos arī citu LU Sociālo zinātņu fakultātes un LU Ekonomikas un vadības fakultātes kursu maģistranti, kā arī profesionālo bakalauru studiju programmu e-biznesa kursu studenti.

Kategorija: TECH
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply