Zinātne ar radošu piesitienu

researchslam2013_newRīgas Tehniskā universitāte (RTU) izsludina konkursu «ResearchSlam», kurā aicina piedalīties eksakto un dabas zinātņu programmu studentus no Latvijas augstskolām. Konkursa mērķis ir pierādīt, ka pētniecības darbs ir aizraujošs process, un mīts par slēgtās laboratorijās mītošiem inženierzinātņu maģistrantiem un doktorantiem, kas diennaktīm veic garlaicīgus eksperimentus, neatbilst patiesībai. Pieteikšanās līdz 5. martam.

«ResearchSlam» dalībnieku uzdevums ir sagatavot 10 minūšu prezentāciju – tas var būt stāsts, etīde, PowerPoint prezentācija, dziesma, deja, eksperiments, videofilma, vai cita radošas izpausmes forma, kurā tiktu atklāta zinātnes nozare, virziens vai tēma, ko pēta konkursa dalībnieks.

«ResearchSlam» tiks rīkots divās kārtās. Konkursam iesūtītos pieteikumus (iesūtīšanas termiņš – 5. marts) izvērtēs žūrija, un uz pirmajām atlases kārtām tiks aicināti 12 maģistranti un 12 doktoranti, ar augstāko žūrijas vērtējumu.

Pirmā atlases kārta maģistrantiem notiks 18. aprīlī, savukārt doktorantiem – 25. aprīlī. Kritēriji nokļūšanai finālā būs gan prezentācijas saturs, gan atraktīvs tā pasniegšanas veids. Uzstāšanās tiks vērtēta, arī veicot skatītāju ovāciju mērījumu decibelos: aizraujošāka prezentācija, skaļākas ovācijas un aplausi summā ar žūrijas vērtējumu dos lielākas izredzes nonākt finālā un sacensties par galveno balvu.

«ResearchSlam» fināls notiks 16. maijā, tajā sacentīsies trīs maģistranti un trīs doktoranti ar augstāko pirmās kārtas vērtējumu. Konkursa finālā katram dalībniekam būs 15 minūtes tēmas prezentēšanai un atbilžu sniegšanai uz žūrijas un skatītāju uzdotajiem jautājumiem. Līdzīgi kā iepriekš, tiks vērtēta arī dalībnieka uzstāšanās, ko noskaidros ar publikas ovāciju mērījuma palīdzību.

Konkurss «ResearchSlam» tiek rīkots otro reizi, šogad tajā piedalīties aicināti visu Latvijas augstskolu eksakto un dabas zinātņu programmu studenti. Konkursa balvu fonds ir Ls 4000.

Kategorija: Izglītība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply