Rekonstruēts Smiltenes kultūras nams

Rekonstruets Smiltenes KN_30012013Būvkompānija „Selva būve” ekspluatācijā nodevusi rekonstruēto Smiltenes kultūras namu. Smiltenes Kultūras nams rekonstruēts, pateicoties Smiltenes novada domei, piesaistot finansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, pašvaldības un valsts budžeta. Kopumā ēkā ieguldīti 1 882 446 latu.

Projekta laikā rekonstruēta padomju laikos būvētā ēka Gaujas ielā 1, Smiltenē, kurai uzbūvēts jauns 4. jumta stāvs un lielās zāles skatuves šņorbēniņi; pārbūvētas telpas, atbilstoši jaunam plānojumam, kā arī atjaunoti visi inženiertīkli, ēka ir siltināta un renovēta no ārpuses.

Būvkompānijas “Selva būve” valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis: “Domāju, ka smilteniešu dzīvē šis ir viens no nozīmīgākajiem ieguvumiem pēdējo gadu laikā, jo paredzēts, ka jaunajā kultūras namā virmos pašdarbnieku dzīve, varēs rīkot dažādus izklaides pasākumus, kā arī nopietnas konferences. Kultūras namā paredzēta vieta pat kinoteātrim! Man ir liels prieks, ka šo projektu ar lepnumu varēsim ierakstīt “Selva būve” realizēto darbu sarakstā!”

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Mežulis: „Darbs ir izdarīts labi. Rekonstruējamais objekts bija sarežģīts, būvniecības laikā atklājās daudzas neparedzētas lietas, taču pateicoties kopīgam darbam, sadarbībai un sapratnei starp pasūtītāju, projektētāju, būvuzraugiem un būvnieku viss tika atrisināts un realizēts. Kultūras nams ir ieguvis pavisam citu ārējo un iekšējo veidolu – jaunu telpu plānojumu, dizainu un aprīkojumu. Viennozīmīgi ieguvēji ir visi novada iedzīvotāji. Amatiermākslas kolektīviem ir plašas telpas mēģinājumiem, telpas rekvizītiem, saglabāts kinoteātris, kam ar laiku ir jāatjauno aparatūra, plašas telpas lielu pasākumu rīkošanai. Ļoti ceram, ka novada iedzīvotāji novērtēs to.”

Smiltenes kultūras nama lielajā zālē plānotas līdz 300 sēdvietām, krēsli nebūs piestiprināti pie zāles grīdas, tāpēc to varēs izmantot dažādiem mērķiem. Jaunizbūvētajā 4. stāvā multifunkcionālājā zālē paredzēts iekārtot amatieru teātra studijas telpas, taču to varēs izmantot arī izrādēm, konferencēm, citu kolektīvu mēģinājumiem. Kultūras namu rekonstruējot, domāts arī par invalīdiem, ierīkojot speciālu liftu viņu vajadzībām. Labiekārtota ir arī teritorija pie kultūras nama, ierīkojot autostāvvietas, soliņus un apgaismojumu. Kopējais apbūves laukums aptver 1643 kvadrātmetrus, savukārt rekonstruējamo telpu kopējā platība ir 2349 kvadrātmetri.

Būvuzraudzību objektā veica SIA „Būvuzraugi.LV” Rekonstrukcijas tehnisko projektu izstrādāja un autoruzraudzību veica SIA „5.iela”.

Kategorija: Būvniecība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply