ATAR: Kafijas aromāts ir tik pat svarīgs, cik garša

Īsteniem kafijas cienītājiem tās aromāts ir tik pat svarīgs, cik garša. Tomēr, lai cik laba un kvalitatīva nebūtu kafija, ar laiku tā neizbēgami zaudēs savu labo aromātu un līdz ar to arī garšu.

Lai kā mēs to arī negribētu, bet kafija ir produkts ar ļoti īsu derīguma termiņu, un kafijas pupiņas līdz ar katru malšanas reizi zaudē savu vērtību, tādēļ pupiņu kafija, kas samalta tikai pirms kafijas dzeršanas reizes, nenoliedzami būs daudz smaržīgāka un garšīgāka.

“Grauzdēta kafija ir viens no visaromātiskākajiem pārtikas produktiem, jo satur līdz pat 0,1% gaistošo aromātu. Svarīgi ir kafiju sargāt no skābekļa piekļuves, kas ir lielākais ienaidnieks aromātam. Saskaroties ar gaisu, malta kafija saglabā svaigumu apmēram divas nedēļas. Pēc tam kafijas garša ātri sāk izgarot līdz kafija paliek bezgaršīga un nederīga, līdz ar to svaigi grauzdēta kafija ir ar nenoliedzami labāku garšu, jo tā vēl ir saglabājusi visus kafijai raksturīgos aromātus” stāsta kafijas ražotājs “Atar” kurš ir vienīgais ražotājs Latvijā, kas saviem klientiem piedāvā svaigi grauzdētu pupiņu kafiju, valdes loceklis Vladimirs Gaiņuks.

“Atar” ir vienīgais kafijas ražotājs Latvijā, kas saviem klientiem piedāvā svaigi grauzdētu pupiņu kafiju. “Atar” saviem klientiem piegādā svaigu kafiju, to piegādājot ne vēlāk kā pēc divām nedēļām, kad tā izņemta no krāsns. Kompānijai ir vairumtirdzniecības nodaļa un viens mazumtirdzniecības veikals, kurš atrodas Rīgas centrāltirgū, piena paviljonā. Veikalā iespējams izvēlēties no vairāk kā 20 Arābijas šķirnēm.

Kategorija: Pārtika
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply