Aptauja: vairāk nekā 56% Latvijas iedzīvotāju savas imunitātes stiprināšanai izvēlas ēst medu

Līdz ar aukstāka laika iestāšanos, aktivizējas arī dažādi saaukstēšanās vīrusi. Lai tiktu no tiem vaļā, nereti par zālēm nākas iztērēt lielu daudzumu naudas, slimojot bezjēdzīgi tiek zaudēts laiks un novājinās imunitāte. Tieši tāpēc par imunitātes stiprināšanu svarīgi padomāt jau laicīgi.

Kā liecina Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra (SDTIC) veiktā iedzīvotāju aptauja, vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju savas imunitātes stiprināšanai izvēlas ēst medu, savukārt 45% aptaujāto – dzērvenes, pierādot, ka šie produkti labi zināmi kā organisma stiprinātāji.

Dzērveņu labās īpašības zināmas jau izsenis– tām piemīt piemīt antiseptiska, urīndzenoša un dziedējoša, kā arī temperatūru pazeminoša iedarbība. Dzērvenes lieto saaukstēšanās slimību un gripas profilaksei, pie bronhīta, vielmaiņas traucējumu gadījumos, kā arī vēl daudz un dažādos citos veselības problēmu gadījumos. Arī medus pazīstams ne tikai kā dabīgs saldinātājs, bet arī labs imunitātes stiprinātājs.

Dzērveņu un medus labajām īpašībām piekrīt arī bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmuma “Kalna Smīdes 1” īpašnieks Jānis Sietiņsons, kura vadītā saimniecība tos piedāvā vienā produktā – dzērvenēs medū.

“Ziemas un rudens mēneši tradicionāli katru gadu ir laiks, kad cilvēki visvairāk slimo ar dažādām saaukstēšanās slimībām, tāpēc svarīgi padomāt par to, lai to nevajadzētu pavadīt bezdarbībā, ar iesnām, sāpošu kaklu un galvu. Mūsu saimniecība vienā produktā apkopojusi divus lieliskus imunitātes stiprinātājus – medu un dzērvenes, kurus lietojot aukstajā laikā saslimt būs daudz grūtāk,” uzsver Jānis Sietiņsons.

Kategorija: Pārtika
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply