Jaunā TV spēle “Finanšu tango” televīzijas ēterā jau no 25. oktobra

Ceturtdien, 25. oktobrī, plkst. 22.15 Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā būs skatāma jaunā televīzijas spēle “Finanšu tango”, kuru vadīs žurnālists Kārlis Streips. Spēle vizuāli atraktīvā, dramaturģiski interesantā un reizē izglītojošā formā liek domāt līdzi astoņu augstskolu ekonomikas studentu komandām par budžeta un valsts attīstības cēloņsakarībām. Studenti ir nākotnes Latvijas veidotāji, tādēļ spēle, kas pārbauda gan zināšanas, gan prasmes, ir laba skola ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem dalībniekiem.

Spēle sākas ar mantotu budžetu ar deficītu un parādu. Komandām jāspēj samazināt budžeta deficīts un parāds, vienlaikus finansējot valstij svarīgās funkcijas. Tām ar vienu roku jādzēš ugunsgrēks un ar otru – jāstāda mežs. Tām jāmaksā vakardienas tēriņi un jāpērk rītdienas progress. Spēles dalībniekiem jāatbild uz tiem pašiem jautājumiem, uz kuriem katru dienu atbildes meklē valsts vadītāji. Viņiem jāpārliecina skeptiskie finanšu tirgi un jānomierina prasīgie vēlētāji. Ar katru jārunā atšķirīgi. Bet gan skeptiķiem, gan fanātiķiem, visiem jāpierāda – mūsu valsts augs!

Studentu sniegtos risinājumus vērtēs žūrijas komisija – finanšu tirgi un vēlētāji. Finanšu tirgus pārstāv kompetenti finanšu eksperti, kas novērtēs jauno valdību sniegtos izklāstus ar aizdevuma procentiem. Vājāks komandas piedāvājums nozīmēs augstākus aizdevuma procentus un lielākus izdevumus parāda apkalpošanai. Finanšu tirgu vērtējums ir signāls tautai – vēlētājiem. Tieši vēlētāji katrā raidījumā noteiks uzvarētājkomandu. Ja komanda pārliecinās Finanšu tirgus, tas vēl nenozīmē, ka tā spēs pārliecināt arī tautu.

Jauno televīzijas spēli veido producentu grupa „HansaMedia” ar Latvijas Bankas atbalstu, lai vairotu sabiedrības izpratni par sakarībām, kas nosaka ekonomikas attīstību ilgtermiņā un to, kā sarežģītā makroekonomiskā politika un procesi saistās ar sabiedrības vajadzībām un labklājību.

Ko par Latvijas nākotni saka, tie, kas šodien sēž lekcijās, bet rīt būs mūsu kolēģi, padotie un politiķi? Vai viņi spēj meklēt atbildes uz sarežģītiem jautājumiem? Vai spēj savas idejas izskaidrot un aizstāvēt? Uzziniet atbildes uz šiem un citiem jautājumiem jau nākamceturtdien, 25. oktobrī plkst. 22.15 LTV1.

Kategorija: Sabiedrība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply