“National Geographic” krāšņā fotoizstāde apskatāma visu oktobri

Līdz pat mēneša beigām Latvijas Universitātes galvenās ēkas (Raiņa bulvāris 19, Rīga) vestibilā bez maksas apskatāma žurnāla „National Geographic” krāšņāko fotogrāfiju izstāde „NG ICONS”.

Skaistāko „National Geographic” fotogrāfiju izstāde tika organizēta par godu pirmā žurnāla „National Geographic” numura iznākšanai latviešu valodā un ir guvusi ievērojamu atsaucību un atzinību.

„National Geographic Latvija” galvenais redaktors Rimants Ziedonis par latviešu interesi nemaz nav pārsteigts: „Latvijā foto māksla un foto kultūra ir augstā līmenī, tāpēc ceru, ka varbūt jau tuvāko gadu laikā Latvijā būs iespēja organizēt atkal jaunu „National Geographic” izstādi, tikai šoreiz jau iekļaujot arī mūsu fotogrāfu darbus. Arī kādā no nākamajiem „National Geographic” numuriem tiks publicēts raksts par Latviju ar Latvijas leģendāro fotogrāfu Viļa Rīdzenieka un Jāņa Rieksta darbiem.”

Sadarbībā ar Latvijas Universitātes Bibliotēku papildus fotoizstādei ir izvietoti unikāli „National Geographic” žurnāla eksemplāri no 1915. gada. Interesentiem Latvijas Universitātes Bibliotēkā pieejami žurnāla „National Geographic Magazine” numuri no 1915. gada līdz 1960. gadam, kā arī žurnāla turpinājums līdz mūsdienām, kas no 1960. gada sāk iznākt ar jaunu nosaukumu „National Geographic”. Šie izdevumi ir īpaši ar tā laika ceļojumu aprakstiem un melnbaltajām fotogrāfijām, kā arī krāsainiem zīmējumiem. Žurnāla numuri sniedz lielisku atskatu uz 20. gadsimta sākuma pasaules aktuālajiem tematiem, tai skaitā rakstus par zinātniskajiem atklājumiem, dažādu tautu kultūrām, cilvēces sasniegumiem.

Kategorija: Atpūta
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply