Sacensībās „Latvijas neraudātājs 2012” noskaidrots pret asarām rūdītākais Latvijas iedzīvotājs

Ceturtdien, 27. septembrī veikalā „Maxima” aizraujošā izturības pārbaudē, kopumā sakapājot 35,4 kg sīpolu, tika noskaidrots titula „Latvijas neraudātājs 2012” ieguvējs. Sīvās sacensībās savu sīpolu mizošanas un kapāšanas prasmi, kā arī spēju pretoties asarām visveiksmīgāk pierādīja olainiete Anželika Filipaviciene, kura kļuva par šī gada sacensību uzvarētāju.

„Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad cilvēki aktīvi izteica vēlmi piedalīties jau par tradīciju kļuvušajās sacensībās, tādējādi apliecinot savu rūdījumu un vēlmi iegūt „Latvijas neraudātāja” titulu,” dalībnieku atsaucību uzteic „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš. „Pirmo „Latvijas neraudātāja” titula ieguvēju noskaidrojām pirms trim gadiem – 2009. gadā, kad Latviju bija pārņēmusi ekonomiskā krīze, tādējādi pierādot Latvijas iedzīvotāju rūdījumu un spēju pat grūtos laikos pretoties asarām. Arī šogad visi dalībnieki turējās braši un parādīja teicamu cīņassparu, tāpēc varam secināt, ka krīzes gados gūtais rūdījums ir saglabājies un šoruden jau esam norūdījušies pret visu – arī pret asaru liešanu.”

„Latvijas neraudātāja” sacensībās piedalīties tika aicināti drosminieki no visas Latvijas. Kopumā konkursā startēja 12 dalībnieki no Rīgas, Jūrmalas, Mārupes, Olaines, kā arī no Madonas un Limbažu novadiem. Sacensību pirmajā kārtā dalībniekiem bija 20 minūtes jāmizo un jākapā sīpoli, cenšoties nenobirdināt ne asaras. Ar šo izaicinājumu veiksmīgi tika galā 10 neraudātāji, iekļūstot sacensību finālā. Lai uzvarētu sacensībās, finālistiem bija jānodemonstrē, kurš visātrāk var rūpīgi sakapāt trīs sīpolus.

Savu atbalstītāju un pasākuma vadītāja Intara Rešetina uzmundrināta, ar sarežģīto uzdevumu visveiklāk galā tika olainiete Anželika Filipaviciene, kura par 4 sekundēm apsteidza iepriekšējo sacensību uzvarētāju – jūrmalnieci Nataļju Orehovu. Anželika uzdevumu paveica rekordīsā laikā – 42 sekundēs, turklāt šīs viņai bija jau otrās sacensības – pirms diviem gadiem izdevies iegūt otro vietu. „Iegūt „Latvijas neraudātāja” titulu ir ļoti patīkami, it īpaši tāpēc, ka konkursa gaitā izjutu ļoti sīvu konkurenci – man blakus sēdējā iepriekšējo sacensību čempione. Manuprāt, uzvarēt izdevās, jo sīpols ir dārzenis, kuru lietoju faktiski katru dienu, gatavojot maltītes ģimenei. Tā nu sanāk, ka esmu pietiekami „trenējusies”, lai asaras vairs nebūtu jābirdina,” pēc balvas un diploma saņemšanas atzina Anželika Filipaviciene.

Konkursa izskaņā sacensību uzvarētājam un titula „Latvijas neraudātājs 2012” ieguvējai Anželikai Filipavicienei, otrās vietas ieguvējai Nataļjai Orehovai un trešās vietas ieguvējam – mārupietim Edijam Začam tika pasniegtas balvas – dāvanu kartes no lielveikalu tīkla „Maxima”, kā arī bagātīgi veselīgu produktu grozi. Edijs Začs arī ieguva specbalvu kā atraktīvākais konkursa dalībnieks, pateicoties tam, ka konkursa laikā paguva ne tikai ātri un precīzi mizot un kapāt sīpolus, bet arī ar jautriem jokiem izklaidēt savus konkurentus un sacensību vērotājus. Pārējiem dalībniekiem par drosmi un rūdījumu tika pasniegtas mierinājuma balvas – maisiņi ar sīpoliem no Iecavas novada z/s „Jaunstrīķeri”. Ar šajā Latvijas saimniecībā audzētajiem sīpoliem dalībniekiem bija arī „jācīnās”, piedaloties sacensībās.

Pēc sacensību noslēguma „Maxima” šefpavārs Gints Osis devās taisnā ceļā uz virtuvi, lai no jau nomizotajiem un sakapātajiem sīpoliem pagatavotu gardu sīpolu zupu. Kopumā konkursa „Latvijas neraudātājs 2012” dalībnieku sakapātie sīpoli tika izvārīti 60 litros sīpolu zupas, kas nekavējoties tika nogādāta atbalsta centram bērniem un ģimenēm „Sirdsgaisma”, lai tā iemītniekiem sagādātu siltu un sātīgu maltīti.

Kategorija: Atpūta
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply