Aicina pieteikt raženākos ķirbjus čempionātam „Latvijas lielākais ķirbis”

Iestājoties rudenim, lielveikalu tīkls „Maxima” jau septīto gadu pēc kārtas aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kurš savā saimniecībā ir izaudzējis ievērojama izmēra ķirbi, līdz 19. oktobrim to pieteikt Latvijas ķirbju čempionātam. 25. oktobrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks pulcēti konkursa finālisti no visas Latvijas, lai noskaidrotu šī gada raženākā dārza karaļa titula ieguvēju.

Pērn „Latvijas lielākā ķirbja” titulu ieguva 155 kilogramus smagais dārza milzenis no Skrundas, kuru izlolojusi Daina Badovska. Otro vietu, nedaudz atpaliekot no čempiona, par saviem iespaidīgajiem izmēriem un svaru saņēma 142 kilogramus smagais dagdēnietes Innas Kazlovskas audzētais ķirbis.

„Šovasar laika apstākļi Latvijas iedzīvotājus nav īpaši lutinājuši, bet tie nebija ideāli arī pagājušogad, kad čempionātā uzvarēja absolūti smagākais rekordists konkursa vēsturē. Ceram, ka arī šogad ķirbju audzētāji būs smagi strādājuši un lolojuši savas dārza ogas, lai viņu „Latvijas lielākā ķirbja” titula pretendenti spētu turēt līdzi pērn izaudzētajam,” stāsta Ivars Andiņš, „Maxima Latvija” preses sekretārs.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli un dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu tālruņa numuru un e-pasta adresi jādara zināmi, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru dienu no plkst. 8.00 līdz plkst. 22.00) vai rakstot uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi „Pieteikums konkursam „Latvijas lielākais ķirbis””. Pieteikties iespējams arī „Maxima” mājas lapas www.maxima.lv. Par kvalificēšanos finālam katrs dalībnieks tiks informēts personīgi.

Kategorija: Sabiedrība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply