Ameriks sveic 1000. kruīza kuģi, kas piestāj Rīgā

Otrdien, 7. augustā, Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks sveica 1000. kruīza kuģi, kas kopš 2000. gada piestāj Rīgā.

Par godu īpašajam notikumam luksusa kuģa Crystal Symphony kapteinim Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks dāvāja Rīgas Brīvostas ģerboni. Vēl svinīgāku šo notikumu padara fakts, ka tūkstošais kruīzu kuģa ostas apmeklējums ir Crystal Symphony pirmais ienāciens Rīgas Brīvostā.

2007. gadā Rīgas Brīvostas pārvalde nodibināja Kruīzu kuģu un pasažieru daļu, lai kopīgi ar pilsētu un visām tūrismā iesaistītajām pusēm padarītu Rīgu par vēl pievilcīgāku kruīza tūrisma galamērķi, kā arī veicinātu Rīgas atpazīstamību kruīzu industrijas pasaulē. Kopš Kruīzu kuģu un pasažieru daļas darba sākuma par tradīciju jau kļuvusi kruīzu kuģu pirmā ostas apmeklējuma sveikšana, dāvājot kuģa kapteinim Rīgas Brīvostas ģerboni. Uz katra kruīza kuģa ir atvēlēta vieta plāksnēm par piemiņu no visām ostām, kurās kuģis piestājis.

Crystal Symphony šobrīd veic kruīza tūri pa Baltijas jūras reģiona valstīm un Rīgā ieradās no Klaipēdas, un tālāk dosies uz Tallinu. Lielākā daļa pasažieru ir no ASV, viņi 10 dienu ceļojumā iepazīst Baltijas piejūras pilsētas.

Kategorija: Tūrisms
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply