Trīs policisti izdod grāmatu – “Mauzeru pavēlnieki”

Policistu aprindās iecienītā mājas lapa Pogainie.lv, informē, ka klajā nākusi pirmā humoristiskās sērijas „Pogainie NE zvēri” grāmata „Mauzeru pavēlnieki””. Tās autors – anonīms, kāds no bijušajiem Latvijas Valsts Policijas vadītājiem, kura hobijs brīvajos brīžos ir aprakstīt pilnībā un absolūti izdomātus smejamgabalus no paša un mistisko kolēģu ikdienas gaitām. Pēc viņa vārdiem viņa rakstītie darbi* atsaucību ieguvuši dēļ tipiska latviešu sarkasma un ironijas palu pārpilnā apakšžanra – Kruķa smīns, kurā atspoguļota policistu dzīves romantika un azarts. „Mauzeru pavēlnieki” bagātīgi ilustrēta ar asprātīgām karikatūrām, kuru autors arīdzan ir bijušais policijas darbinieks – Andris Dauksts.

Jānis Zeps, grāmatas idejiskais līdzautors, šobrīd – Latvijas Drošības biznesa asociācijas prezidents un Latvijas Robežsardzes asociācijas valdes priekšsēdētājs: „Mūsdienās ikvienam iekļūt nozieguma statistikā kā nozieguma upurim ir vienkāršāk par vienkāršu! Šī grāmata uzmanīgam lasītājam sniegs ne vien daudz jautrības, bet arī daudz bezmaksas juridiskus padomus. Piemēram, kā izvairīties no slīpētiem krāpniekiem un vienlaikus paša muļķības pēc nenonākt policijas nagos, bet galvenais kā saglābt savu naudu! Tāpat kā iepriekš izdotajās pirmajās divās grāmatās, arī šīs pamatā ir patiesi un reāli smejamgabali, kas precīzi raksturo visapkārt mums notiekošo – gan policijā, gan valstī un pasaulē”.

Šo humoristisko smejamgabalu auditorija ir plaša – tie ir cilvēki, kuriem ir apnicis „Dižķibeles” sagādātais stress un negācijas. Pēc autora vārdiem, gandarīti būs tie lasītāji “kuri grib palaist prātiņu relaksa viļņos, kā arī tie, kuri tajā jau peldas.. Kā nekā visa patiesība esot roku dzelžos”.

„Brīnišķīgi, ka Latvijā policisti ne tikai rūpējas par mūsu drošību, bet arī raksta grāmatas. Un pie tam vēl tādas, kur pasmejas paši par sevi un parāda policistu dzīvi no jokainās puses. Latvijas grāmatu pasaulē vispār šāda veida literatūra nav sastopama, tādēļ var teikt, ka šī grāmata ir savā veidā unikāla parādība. Policisti jau parasti neasociējas ar “humora” profesiju un pats vārds “policijas darbinieks” liek pabaidīties kas nu būs. Līdz ar to šādas grāmatas iznākšana ļauj “policistam” kļūt cilvēcīgākam un parastajam mirstīgajam cilvēkam pietuvinātākai personai. Jo policisti jau ir ne tikai tie, kas ķer bandītus un uzliek sodus, bet tādi paši parasti cilvēki ar visām savām vājībām un trūkumiem,” atzīmē Laima Baumane-Buholca, izdevniecības “Drukātava” projektu vadītāja.

*Pirmā, jau popularitāti ieguvusī grāmata “Policista blēņu stāsti” tautās aizgāja 2006. gadā ar izdevniecības „Pētergailis” gādīgo atbalstu. Savukārt 2011. gadā sadarbībā ar izdevniecību „Drukātava” grāmatu plauktos nonāca otrā grāmata „Pogaino joku gabali”. Par to, ka grāmatas autoram humora izjūta nav sveša, liecina viņa kā grāmatu autora segvārdi – pirmajā grāmatā viņš sevi dēvēja par Kaprāli Dāvi, savukārt otrajā sevi nosauca A II Pozitīvs vārdā.

„Mauzeru pavēlnieki” var iegādāties Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalos, kā arī tā pieejama bibliotēkās.

Kategorija: Atpūta
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply