Pētījums: Vīriešu komplimenti mudina sievietes biežāk valkāt kleitas

Katra piektā Latvijas sieviete kleitas valkātu biežāk, ja vīrieši izteiktu komplimentus, secināts apģērbu kopšanas līdzekļu līnijas Vanish veiktajā aptaujā. Tomēr vairāk nekā puse aptaujāto (57%) būtu ar mieru izrādīt sievišķību, valkājot kleitas, ja atrastu tādu, kas piestāv un patīk.

Gandrīz puse aptaujāto Latvijas sieviešu (43%) saskaras ar grūtībām, izvēloties kādu kleitu iegādāties, jo veikalos pieejamais kleitu klāsts ne vienmēr atbilst katras sievietes individuālajām ķermeņa aprisēm. Turklāt 14% izvairās valkāt kleitas, jo kvalitatīvam apģērbam pietrūkst naudas. Vēl 16% aptaujāto sieviešu no kleitu valkāšanas izvairās dažādu citu iemeslu dēļ, piemēram, to neatļauj darba un dzīves ritms. Tikai 2% aptaujāto sieviešu atzīst, ka kleitas ir grūti kopt.

Kad sievietēm jautāja, kas viņas pamudinātu valkāt kleitas biežāk, katra piektā (23%) nevarēja nosaukt konkrētu iemeslu.

Latvijas sievietes apstiprina to, ka kleitu valkāšana vairo sievišķību. Vairāk nekā pusei aptaujāto (56%) kleitu valkāšana rada sajūtu, ka viņas ir sievišķīgākas. Gandrīz katrai trešajai sievietei (28%) patīk valkāt kleitu, jo tad ikdienā var uzburt mazos svētkus. Vēl 10% aptaujāto atzina, ka dienās, kad mugurā ir kleita viņas jūtas pašpārliecinātākās un uz viņām biežāk atskatās vīrieši. Savukārt 5% aptaujāto velk kleitas, jo tas ir ērti, sievišķīgi, gaisīgi, vai arī ir to pieprasa pasākums.

Nākamnedēļ 19. jūlijā tirdzniecības centrā Spice apģērbu kopšanas līdzekļu līnija Vanish sadarbībā ar tirdzniecības centru Spice un sieviešu apģērbu veikalu Vive Maria atklās izstādi, kurā savas skaistākās un mīļākās kleitas apskatei piedāvās Latvijā populāras sievietes. Atklāšanas pasākumā šīs sievietes diskutēs par to, kā vairot sievišķību un ko nozīmē būt sievišķīgai sievietei. Diskusiju vadīs atraktīvais Uģis Joksts.

Pētījums tika veikts internetā, aptaujājot 544 sievietes vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Kategorija: Sabiedrība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply