Stradiņa slimnīcā asins donoriem dāvinās kinobiļetes un ieejas kartes ūdens atrakciju parkā

Ceturtdien, 14.jūnijā, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā notiks Asins donoru diena, kuras laikā pateicībā par asins nodošanu donori saņems brīvbiļeti uz kino un iespēju atpūsties ūdens atrakciju parkā.

Asins donori gaidīti 14.jūnijā no plkst. 09.00–15.00 Stradiņa slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā, 25. korpusa 3. stāvā (ieeja no Pilsoņu ielas cauri plānveida uzņemšanas vestibilam, garā koridora sākumā pa kreisi). Asins sagatavošanas nodaļas reģistratūras tālruņa numurs 67069444.

Asinis var nodot ikviens vecumā no 18 līdz 65 gadiem ar svaru ne mazāku par 50 kg, līdzi ņemot pasi vai autovadītāja apliecību. Asinis pieņem tikai no cilvēkiem, kas tās nav nodevuši vismaz 60 dienas un pēdējā laikā nav slimojuši. Asins donors saņem naudas kompensāciju pusdienām un transporta izdevumiem – Ls 4 un oficiālu brīvdienu (neskaitot asins nodošanas dienu). Vairāk informācijas: http://www.stradini.lv/page/1466

Asins donoru dienu atbalsta kinoteātris „Cinamon Alfa”, dāvinot donoriem biļetes uz jebkuru kino seansu un „Līvu Akvaparks”, kas sarūpējis ieejas kartes, lai baudītu ūdens atrakcijas četru stundu garumā par samazinātu cenu.
Izsakām īpašu pateicību donoru dienas atbalstītājiem!

Pasaules asins donoru dienu par godu Karla Landšteinera dzimšanas dienai atzīmē apmēram 70 valstīs. Pateicoties viņa atklājumam par cilvēka asins grupām, visā pasaulē asins pārliešanas noris veiksmīgi un ļauj izveseļoties daudziem cilvēkiem. Pasaulē šīs dienas galvenais mērķis ir pateikties cilvēkiem par „dzīvības dāvanu,” kā arī izglītot un iesaistīt donoru kustībā jauniešus.

Kategorija: Veselība
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply