„Ghetto Basket” iespaidīgajā „Slam dunk” konkursā labākais Dārgais

Populārākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games” šīs vasaras līdz šim spilgtākajā „Ghetto Basket” turnīrā ceturtdien Rīgā, Grīziņkalnā labākais „Slam Dunk” konkursā bija Kristaps Dārgais, bet „Z-kalns” un Rīgas Gospelkoris ļoti tālu ieskandināja „Ghetto Games” jaunās himnas skaņas.

Lai arī „Ghetto Games” vasaras nozīmīgākais pasākums „Ghetto Games festivāls Ventspilī’ notiks vēl tikai pēc trijām nedēļām, kad šajā pilsētā pulcēsies apmerām 1500 sportisti no 15 valstīm, taču arī ceturtdienas vakarā daudzie skatītāji tribīnēs un centrālā laukuma malās jau varēja izbaudīt sportiskās ballītes spilgtākos mirkļos „Ghetto Games” mūzikas sejas DJ „Get Dizzy” veidotajā muzikālajā atmosfērā.

Tradicionāli visi labākie Latvijas „Slam dunk” izpildītāji tiekas tieši „Ghetto Basket” turnīros Grīziņkalnā, kur pamazām par augsta līmeņa meistaru bumbas triekšanās grozā no augšas kļuva arī Latvijas Universitātes basketbolists Kristaps Dārgais. Vispirms bija Grīziņkalns, bet pēc tam iespaidīga mēroga starptautiskie ielu basketbola turnīri Francijā, Rumānijā, Krievijā un Igaunijā.

Ceturtdienas vakarā Grīziņkalna centrālajā laukumā izgāja ne tikai Dārgais, bet arī iepriekš jau „Ghetto Basket” „Slam dunk” konkursos panākumus guvušie Jānis Timma un Haralds Kārlis. Lielāko konkurenci šim trio veidoja Latvijas Universitātes basketbolists Kaspars Zaltāns, kuram izdevās iekļūt finālistu četriniekā kopā ar šiem trijiem favorītiem.

Ņemot vērā, ka izpildījuma sarežģītības ziņā Kristapu Dārgo būtu grūti pārspēt, tad konkurenti lika lietā dažādus atraktīvas idejas, centrālajā laukumā pat iebraucot ar „Ghetto Games” žiguli. Zaltāns lidoja pāri mašīnas priekšpusei, bet Timma bagāžnieku izmantoja kā tramplīnu neticama augstuma lidojumam.

Bija arī „danki” pāri cilvēkiem un kādai noslēpumainai dāmai bikini, taču beigu beigās žūrija – Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs, Latvijas čempionvienības „VEF Rīga” kapteinis Kristaps Janičenoks, Latvijas izlases līderis Jānis Blūms, Igaunijas čempionvienības „Kalev/Cramo” basketbolists Armands Šķēle un „Ghetto Games” imidža autors Vladislavs Lakše – lēma par labu Dārgajam. Viņš par pāris punktiem apsteidza Timmu, trešo vietu izcīnīja Kārlis.

„Ghetto Games” himnu „Mana brīvība” klātienē izpildīja apvienība „Z-kalns” un Rīgas Gospelkoris. Vēl turpinās darbs pie dziesmas nianšu pieslīpēšanas, tādēļ visiem klātesošajiem bija ekskluzīva iespēja dzirdēt šo mūzikas darbu.

„Ghetto Basket” turnīrā kopumā startēja 172 (!) komandas. Elites grupā „Dream Court” pirmo reizi šajā vasarā triumfēja „Kaijasenergy.lv”, kas finālā ar 16:9 apspēlēja divkārtējo čempionvienību Jelgavas „Armet”. Trešo vietu izcīnīja „Sport 2000”. Pamatturnīrā 111 vienību konkurencē uzvarēja „Just”.

„Ghetto Games” vasara turpināsies 9. jūnijā Daugavpilī, kur notiks viens no kompleksajiem pasākumiem ar „Ghetto Basket”, „Ghetto Football’, skeitparka sporta veidiem, „Ghetto Dance” un ielu vingrošanas sacensībām.

No 29. jūnija līdz 1. jūlijam notiks “Ghetto Games” vasaras vērienīgākais kompleksais pasākums, jo “Ghetto Games festivāls Ventspilī” pulcēs teju 1500 dalībniekus no 15 valstīm, kuri sacentīsies desmit sporta veidos. Festivāla sportiskās aktivitātes kuplinās koncerta programma, kur 30.jūnijā Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks „Red Bull Tour Buss” jauno mūziķu konkurss, uzstāsies arī mūzikas projekts “DaGamba”, DJ „Futurecast” no Lielbritānijas un kā festivāla īpašais viesis ir paredzēts Gacho.

Kategorija: Sports
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply