SEB banka: 57% jauniešu internetu lieto savā telefonā

SEB bankas veiktā aptauja mācību sociālajā vietnē Mykoob apliecina, ka jauniešu ikdienā arvien lielāku lomu ieņem jaunākās tehnoloģijas – vairāk kā puse (57%) no respondentiem ikdienā izmanto internetu telefonā un katrs ceturtais jaunietis ikdienā veic norēķinus internetā un internetbankā.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: „Pēdējo gadu laikā elektronisko pakalpojumu lietošanas apjoms pastāvīgi ir pieaudzis. Līdzīgi kā samazinās skaidras naudas operācijas, bet pieaug darījumu skaits, kas veikti ar maksājumu kartēm, jauniešu vidū popularitāti zaudē SMS banka un arvien vairāk izmantoti tiek pakalpojumi, kuriem iespējams ērti piekļūt, lietojot tieši internetu telefonā. Šādas izmaiņas SMS bankas lietošanā skaidrojamas ar to, ka konta atlikumu klients var ērti noskaidrot arī bankomātā un Ibankā. Bieži vien tieši jaunieši dod stimulu mums kā organizācijai nemitīgi attīstīties, pilnveidoties un iet līdzi laikam, ieklausoties viņu vēlmēs un ieviešot dažādus inovatīvus risinājumus.”

Arī pēc SEB bankas datiem tieši jaunieši ir aktīvākie elektronisko pakalpojumu lietotāji – kopš 2011. gada sākuma SEB Ibankas aktīvo lietotāju skaits vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pieaudzis par 30%, salīdzinoši SEB Ibankas aktīvo lietotāju skaits vecumā no 26 līdz 64 gadiem pieaudzis par 12%.

Aptauja mācību sociālajā tīklā Mykoob tika veikta šī gada aprīlī un tajā piedalījās 1128 Latvijas vidusskolnieki vecumā no 17 līdz 19 gadiem.

Kategorija: TECH
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply