Ieraksti ar kameru kramplauzi – pat tumsā

Mobotix ir nācis klajā ar izturīgās un populārās videonovērošanas kameras D14 jaunu versiju. Jaunā videonovērošanas kamera D14D apgādāta ar diviem objektīviem, kas papildina viens otru dienas gaismas vai tumsas apstākļos. Šis modelis nodrošina labāku attēla kvalitāti nepietiekama apgaismojuma apstākļos, jo tajā iebūvēts īpaši pielāgots infrasarkanais sensoru. Turklāt kamera darīs saimniekam zināmu, ja kāds mēģinās to sabojāt.

Tā ir slikta ziņa kramplaužiem, laupītājiem un citiem ļaunprāšiem, jo Mobotix jaunā kamera padarīs slēpšanos tumsā vēl grūtāku. D14D ir veiksmīgās videonovērošanas kameras DualDome D14 modernizēts variants. Tagad šī ārkārtīgi izturīgā kamera, kas darbojas jebkuros laika apstākļos, ir pieejama trīs versijās, un katrai ir divi objektīvi, kas var būt dažādās kombinācijās. D14D var būt apgādāta ar diviem dienas objektīviem, vai ar diviem nakts objektīviem, vai ar vienu dienas objektīvu un vienu nakts objektīvu.

Pēdējais variants ir D14D Day/Night Fix, un sagaidāms, ka šis modelis kļūs populārs, jo divi objektīvi var viens otru papildināt, lai nodrošinātu optimālos attēlus gan dienā, gan naktī.

Divi kameras moduļi nodrošina labāku attēla kvalitāti
Mobotix D14D Day/Night Fix izmanto divus kameras moduļus, kas ir uzstādīti paralēli viens otram. Tas nodrošina to, ka divi objektīvi vienmēr pārklāj vienu un to pašu laukumu, tādējādi nav nepieciešama filtru mehāniskās pārslēgšanas funkcija, kas prasa biežu apkopi.

Dienas objektīvs nodrošina krāsainus attēlus ar lielu kontrastu un augstu izšķirtspēju – līdz 6,2 megapikseļiem, kas atvieglo detaļu pietuvināšanu. Piemēram, tā var būt transportlīdzekļa reģistrācijas zīme vai arī cilvēka seja.
Savukārt otrs objektīvs var darboties tumsā, jo ir apgādāts ar melnbalto sensoru, kas ir ļoti jutīgs pret infrasarkaniem signāliem. Tā atšķiras no vairākuma citu infrasarkano kameru, kas parasti ir apgādātas ar krāsu sensoru, kā rezultātā krāsas kļūst nedaudz netīras iebūvēto krāsu filtru dēļ. Kamera automātiski pārslēdzas no dienas objektīva uz nakts objektīvu atkarībā no apgaismes apstākļiem.

Sensors automātiski fiksē vandalismu
Jaunajā kamerā D14D kamerā ir iebūvēts arī vandalisma sensors. Tas fiksē spēka pielietošanu pret kameru vai mēģinājumus ierobežot kameras redzes lauku. Piemēram, ja uz kameru tiek mests ar kādu priekšmetu, tā var veikt ļaunprāša videoierakstu, vienlaicīgi informējot par to apsardzes firmu. Turklāt šajā gadījumā sāks mirgot kameras sarkanās diožu lampas un atskanēs trauksmes signāls vai arī skaļš brīdinājums. Iespējams, ar to arī pietiks, lai apturētu lielāko daļu pārkāpēju.

Kategorija: TECH
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply