Lidostā „Rīga” nolaidīsies viena no pasaulē lielākajām militārajām transportlidmašīnām

Piektdien, 8.jūnijā, lidostā „Rīga” nolaidīsies militārā transportlidmašīna C5 „Galaxy”, kas ir viena no pasaulē lielākajām transportlidmašīnām.

Ar C5 „Galaxy” tiks atgādāta sabiedroto spēku militārā tehnika – bruņumašīnas „Stryker”, ko izmantos apvienotajās sauszemes un gaisa spēku militārajās mācībās „Saber Strike 2012”.

C5 „Galaxy” ir gandrīz futbola laukuma lielumā (garums – 75.54), un sešstāvu mājas augstumā (19.85 metri). Šīs ir vienīgais gaisa kuģis, kas var transportēt visa veida militāro ekipējumu un transportlīdzekļus, tai skaitā arī helikopterus, tankus (Maksimālais svars – 380 000 kilogramu). Pateicoties tam, ka lidmašīnas kravas nodalījumus ir iespējams atvērt gan no tās priekšas, gan aizmugures, tad kravas izkraušanas un iekraušanas darbus ir iespējams veikt vienlaikus.

Militārā tehnika Latvijā ar šāda tipa lidmašīnu tiek nogādāta pirmo reizi. Pārsvarā militārā tehnika uz mācību norises vietu tiek pārvesta pa dzelzceļu un sauszemi.

Jau ziņots, ka no 11. līdz 22.jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā notiks mācību „Saber Strike” lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1700 karavīru no ASV, Igaunijas, Kanādas, Latvijas un Lietuvas.

Kategorija: Transports
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply