Pabriks pauž gandarījumu par panākto risinājumu patrulēšanai NATO gaisa telpā virs Baltijas

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks pauž gandarījumu par NATO Čikāgas samitā pieņemto lēmumu par patrulēšanas nodrošināšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas arī pēc 2014.gada.

„Man ir patiess prieks, ka kopā ar igauņiem un lietuviešiem esam panākuši arī turpmāku sabiedroto atbalstu šim projektam,” uzsver A.Pabriks.

Ir panākts ilgtermiņa risinājums, kas paredz, ka ik pēc 4 gadiem tiks pārskatīti tehniskie un praktiskie jautājumi par to, kā patrulēšana tiek nodrošināta. Tas ļaus Latvijai daudz racionālāk un skaidrāk plānot Nacionālo bruņoto spēku attīstību nākotnē un vairāk naudas ieguldīt citu spēju attīstīšanai.

„Pozitīvi vērtējams arī tas, ka interesi par iesaisti gaisa patrulēšanas nodrošināšanā NATO gaisa telpā virs Baltijas izteikušas vēl divas valstis – Itālija un Ungārija, kas apliecina, ka šis projekts tiek vērtēts kā perspektīvs,” norāda A.Pabriks. „Baltijas valstis ir apņēmušās gaisa patrulēšanas nodrošināšanai atvēlēt vairāk līdzekļu nekā līdz šim, taču tas joprojām būs daudz lētāk un efektīvāk, nekā tad, ja šis uzdevums būtu jāveic mums pašiem.”

Patrulēšana NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm ir viens no pozitīvajiem viedās aizsardzības piemēriem.

Kategorija: Tiesības
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply