Pērn par 8% audzis vairākdienu ārvalstu ceļotāju skaits Rīgā

Pagājušajā gadā Rīgā viesojušies 1 232 993 ārvalstu vairākdienu ceļotāji, kas ir par 8% vairāk nekā 2010.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes robežšķērsotāju apsekojuma dati. Visvairāk pieaudzis viesu skaits no Krievijas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas. Kā Rīgas apmeklējuma iemeslus 40% vairākdienu ārvalstu ceļotāju minēja atpūtu, 33% darījumu kārtošanu, savukārt gandrīz 20% – draugu vai radinieku apciemošanu.

Analizējot vairākdienu ceļotāju skaita pieaugumu pa valstīm un salīdzinot to ar 2010.gadu, par gandrīz 40% ir palielinājies tūristu skaits no Krievijas, par 28% no Lielbritānijas, par gandrīz 22% no Norvēģijas un par gandrīz 15% no Polijas.

Par 10% ir pieaudzis to viesu skaits, kuri kā ceļojuma iemeslu min darījumu kārtošanu. Visstraujāk audzis darījumu kārtotāju skaits no Zviedrijas (par 30%) un Dānijas (par 21%). No Norvēģijas un Krievijas pieaudzis to vairākdienu ceļotāju skaits, kuri Rīgā ierodas atpūsties – attiecīgi par 25% un 17%. Draugu, radinieku apmeklējumu kā Rīgas apciemojuma iemeslu minējuši arvien vairāk viesu no Lielbritānijas (par gandrīz 44%), Norvēģijas (par 36%) un Somijas (par gandrīz 26%).

Salīdzinot ar 2010.gadu, pērn ārvalstu viesi augstāk novērtējuši preču cenas un kvalitātes atbilstību, pilsētas tīrību, cilvēku atsaucību un svešvalodu zināšanas Rīgā. Preču cenas un kvalitātes savstarpējo atbilstību kā labu novērtējuši 51,2%, cilvēku atsaucību – 68,4%, pilsētas tīrību – 66,5% un svešvalodu zināšanas – 63,1% viesu.

Kategorija: Tūrisms
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply