Pirmoreiz bērnu hokeja skolas Dinamo Rīga audzēkņi cīnīsies par „Gazprom Nafta” kausu Omskā

No 18. – 22. aprīlim Omskā notiks VI Starptautiskais Kontinentālās hokeja līgas bērnu hokeja komandu turnīrs „Gazprom Naftas Kauss”, kurā piedalīsies 400 vadošo hokeja skolu sportisti no 16 spēcīgākajām bērnu komandām vecumā līdz 12 gadiem. Pateicoties kompānijas “Gazprom Nafta” un Kontinentālās hokeja līgas stratēģiskajai partnerībai šodien “Gazprom Naftas Kauss” ir lielākās starptautiskās bērnu hokeja sacensības Krievijā. Pirmoreiz uz šo turnīru dodas arī sporta skolas Dinamo Rīga bērnu hokeja komanda trenera Vladimira Golovkova vadībā.

„Iesaistoties šī turnīra norisē KHL ir iespēja veicināt hokeja popularitāti, piesaistīt jaunus interesentus šim sporta veidam, kā arī izvērtēt to bērnu profesionālo sagatavotības līmeni, kas turnīrā pārstāv dažādus Krievijas reģionus. Šogad turnīrs pirmoreiz sagaida hokeja spēlētājus no ārvalstīm, proti, Latvijas mazo sportistu piedalīšanās ir piešķīrusi pasākumam starptautisku mērogu”, uzskata KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Turnīra pirmajā dienā skatītāji un dalībnieki redzes unikālu multimediju ledus šovu, kā arī supermaču starp pēdējo sezonu uzvarētājiem – Omskas “Avangardu” (2010) un Čeļabinskas “Traktoru” (2011). Finālspēli no Omskas arēnas, kur notiek KHL spēles, tiešraidē translēs KHL telekanāls. KHL un Kausa oficiālajās interneta vietnēs varēs skatīt labākos spēles momentus un ziņas par pasākuma norises gaitu.

„Ar katru gadu “Gazprom Naftas Kauss” kļūst par aizvien lielāka mēroga sporta notikumu, un mēs turpinām aktīvi atbalstīt jauniešu vēlmi nodarboties ar sportu, radot nepieciešamos apstākļus un infrastruktūru visos Krievijas reģionos, kuros ir pārstāvēts mūsu uzņēmums”, norāda „Gazprom Nafta” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Djukovs.

“Šodien „Gazprom Naftas Kauss” ir mūsu uzņēmuma galvenais projekts bērnu sporta jomā. Mūsu mērķis ir padarīt „Gazprom Naftas Kausu” par labāko un lielāko bērnu kausu turnīru Eiropā”, pauda „Gazprom Nafta” valdes loceklis Aleksandrs Dibals.

Iepriekšējo gadu leģendāro hokejistu un KHL zvaigzņu uzstāšanās turnīra atklāšanas ceremonijā jau ir kļuvusi par tradīciju. Ņemot vērā to, ka KHL turnīrs un „Gazprom Naftas Kauss” ir līdzvērtīga statusa sporta sacensības “Gazprom Naftas” kausu izgatavoja tie paši meistari, kas gatavo arī Gagarina Kausu. Tradicionāli uz Kausa tiek atzīmēts uzvarētāju komandas nosaukums, un pats kauss glabājas pie komandas līdz nākošajam turnīram.

Kategorija: Sports
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply