Krievijas portālos tiek bloķētas publikācijas par Latvijas kino projektu

Latvijas producentu kompānijas Forma Pro Films publikācijas par jauno kino projektu bez redzama iemesla tika bloķētas lielākajā Krievijas sociālajā tīklā “Vkontakte”. Forma Pro Films jaunais projekts ir pilnmetrāžas mākslas filmas uzņemšana par Krievijas naftas magnātu Mihailu Hodorkovski. Filmas uzņemšanu tiek plānots sākt 2013. gadā.

Kino projektam izstrādātā mājas lapa Mikhail.org ir pietiekoši labi aizsargāta un “uzbrukumi” tai ir praktiski neiespējami, taču projekta web profili nav tik droši. Nezināmu iemeslu dēļ uz pāris dienām tika bloķēts filmas projekta profils populārākajā Runeta tīklā “VKontakte”.

„Kad sākām aktīvi papildināt mūsu „Vkontakte” lapas saturu, pēkšņi profils kļuva nepieejams,” stāsta producentu kompānijas Forma Pro Films menedžeris Maksims Pavlovs, „tomēr, tikko par šo problēmu sāka interesēties blogeri, sāka briest skandāls, lapa tika aktivizēta.”

Šāda veida represiju iemesli nav skaidri un „Vkontakte” administrācija joprojām nav izteikusi oficiālus komentārus par incidentu. Var pieņemt, ka profils tika slēgts pēc raidījuma „Bez cenzūras” ētera Latvijas TV5 kanālā, kur Hodorkovska advokāte Jeļena Lukjanova kopā ar projekta idejas autoru Sergeju Timofejevu sīki izklāstīja filmēšanas grupas plānus.
Šīs nav pirmās grūtības tīmeklī, ar kurām, vadot projektu, saskārusies filmas iniciatīvā grupa. Neilgi pēc projekta sākuma Webmoney maksājumu sistēma bez pārliecinošiem paskaidrojumiem atteicās sadarboties. Pirms dažām dienām arī Hodorkovska preses centra oficiālā lapa sociālajā tīklā „Facebook” pārtrauca publicēt kino projekta organizatoru ziņojumus.

„Filmēšanas grupas Forma Pro Films dalībnieki centīsies būt maksimāli objektīvi un reālistiski, attēlojot filmas varoni. Viņi uzsver, ka filma nebūs mēģinājums veidot Hodorkovska PR kampaņu un parādīt viņu no sliktās vai labās puses. Projekta autorus drīzāk virza vēlme objektīvi parādīt vienu no gadsimta neviennozīmīgāk vērtētajām personībām,” norāda projekta organizatori medijos izplatītajos paziņojumos.

Kategorija: Atpūta
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply