Aldaris sākuši ražot alus un sulas dzērienu Zelta Radler

Alus darītava Aldaris sākusi ražot alus un sulas dzērienu Zelta Radler, kas būtiski atšķiras no tirgū līdz šim pieejamajiem alus dzērieniem, jo produkts garšas ziņā līdzinās atspirdzinošajiem dzērieniem. Zelta Radler būs divas garšas – greipfrūtu un citrona. Uzņēmums prognozē, ka šogad tiks pārdots aptuveni 1 milj. litru dzēriena, dubultojot alus dzēriena kategorijas tirgus daļu.

„Zelta zīmolu esam pozicionējuši kā modernu un inovatīvu, tādēļ jaunā produkta palaišana tirgū zem šī zīmola ir ļoti atbilstoša. Alus un sulas dzēriens ir ļoti populārs Dienvideiropā un arī Vācijā, kur tas radies, un mums ir pārliecība, ka arī Latvijā pēc tā būs pieprasījums. Turklāt interesi ir izrādījuši arī kolēģi no Igaunijas, kuriem mēs arī to ražosim,” saka Aldara izpilddirektors Tomass Kure Jakobsens.

Jāatzīmē, ka tieši Aldaris šī gada sākumā tika atzīsts par inovatīvāko alus ražotāju Latvijā. Pēc Data Serviss aptaujas datiem, tā domā 62% respondentu.

Līdz ar šī alus un sulas dzēriena ražošanu, Aldaris cer palielināt un nostiprināt ietekmi vieglo atspirdzinošo alkoholisko dzērienu tirgū, jo jaunais dzēriens satur 2% alkohola. Zelta Radler cienītāji noteikti būs vidējās paaudzes atspirdzinošo dzērienu lietotāji.

Radler dzēriens tika radīts 20. gs. sākumā Vācijā. Proti, kādā karstā vasaras dienā nelielas viesnīcas īpašnieks atklāja, ka drīzumā beigsies alus krājumi, tāpēc saviem viesiem nolēma piedāvāt alu kopā ar citronu sulu. Negaidot šis dzēriens kļuva ļoti pieprasīts.

„Šo Vācijā radīto recepti mūsu kolēģi Carlsberg grupā ir pilnveidojuši, veicot neskaitāmus patērētāju testus, lai noskaidrotu vislabāko. Tagad šo recepti esam ieguvuši arī mēs un ceram, ka to novērtēs arī patērētāji Latvijā,” atzīmē Aldara galvenais aldaris Valdis Čunka.

Kategorija: Pārtika
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply