IZZI aicina izglābt vienu koku, nododot makulatūru

Telekomunikāciju operators IZZI aicina Latvijas iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību vides aizsardzības jautājumiem un aktīvi iesaistīties akcijā Nodod makulatūru un izglāb vienu koku. Akcija risināsies visu aprīļa mēnesi.

„Viens cilvēks vidēji gadā patērē aptuveni 50 kg papīra, ieskaitot presi, dokumentus, ēdienu iepakojumu, iesaiņojumu u.c. Tas ir pilnīgi pietiekami, lai, nododot šo papīra daudzumu otrreizējai pārstrādei, tiktu glābts viens koks. Tādējādi šī ir iespēja ikvienam Latvijas iedzīvotājam sniegt reālu ieguldījumu apkārtējās vides aizsardzībā,” skaidro IZZI valdes locekle Sandra Kraujiņa. „Arī uzņēmums IZZI aktīvi iesaistīsies papīra vākšanā, turklāt ikviens interesents visu aprīļa mēnesi var nogādāt makulatūru arī pie mums, IZZI galvenajā birojā, kur būs izvietoti īpaši, papīram paredzēti konteineri.”

40% no visiem sadzīves atkritumiem ir papīrs. Visbiežāk tas kopā ar citiem atkritumiem nonāk atkritumu grozā un tālāk izgāztuvēs, tādējādi rodas cilvēku un dzīvnieku veselībai kaitīgas gāzes, tiek piesārņoti pazemes ūdeņi un degradējas augsne. Papīram sadaloties augsnē, tas izdala metāna gāzi, kas ir divas reizes toksiskāka par ogļskābo gāzi.

Lietoto papīru ikviens var nodot īpaši tam paredzētos konteineros pie galvenā IZZI biroja Rīgā, Ieriķu ielā 67a, kā arī papīrfabrikā „Līgatne”, kas ir vienīgā papīra ražotne Latvijā un ražošanai izmanto tikai makulatūru. Akcija risināsies visu aprīļa mēnesi.

IZZI ir pilna mūsdienīgu telekomunikāciju pakalpojumu klāsta sniedzējs un viens no lielākajiem kabeļoperatoriem valstī pēc apkalpoto klientu skaita. Uzņēmums Latvijas tirgū strādā jau 18 gadus un nodrošina kabeļtelevīzijas, interneta, kā arī fiksēto sakaru pakalpojumus. Par uzņēmuma īpašnieku 2008.gada augustā kļuva kompānija “Contaq Latvian Cable”, kuras dibinātājs ir Luksemburgas uzņēmums “Contaq Latvia Cable Holding S.a.r.l.”.

Kategorija: TECH
output_mge5zc

No comments yet.

Leave a Reply